Kunstforeningen hos Århus Ingenørhøjskole

Fredag den 8. februar kl. 15.00 afholdes der fernisering, hvor Peder Stougård åbner udstillingen. Udstillingen er placeret ved indgangene til de to nye auditorier og vil være at betragte i perioden 8.2 - 7.4 2002. Kunstforeningens bestyrelse byder medlemmerne velkommen til ferniseringen, hvor der vil blive budt på forfriskninger.

Hovedet som udtryksform.

Peder Stougård har afprøvet maleriet i flere perioder, men det er først og fremmest i grafikken og i tegningen, han har fundet sit ståsted. Han har arbejdet sig gennem flere faser og udtryksformer for at nå det udtryk, der nu er hans: Hovedet som udtryksform!

Det er ofte blevet sagt om Peder Stougårds billeder, at det skulle dreje sig om anonyme ansigter. Det er forkert, ansigterne spiller en ret underordnet rolle i forhold til selve hovedets form og dens betydning i den samlede billedflade. Stougårds modernistiske indholdsverden er hoveder i forskellige formater - enten alene eller i forskellige indbyrdes sammenhænge. Disse hoveder er ofte næsten amorfe - altså grænsende til en opløsning - i deres omrids, således at de kan ses som klippeblokke, der balancerer på en eller anden flade, der måske / måske ikke kan opfattes som en antydning af en krop.
Peder Stougårds hoveder udgør et personligt symbolsprog, der efterhånden har udviklet sig til en næsten ikonlignende funktion. Man tager ikke fejl, når man møder hans billeder, men man kan modsat heller ikke per definition aflæse, hvad disse hoveder nu repræsenterer. Hver og en af dem har sin egen betydning indlejret på en nærmest sfinx-agtig facon, der er en udfordring for såvel øjet som bevidstheden.


   
UDSTILLINGSBILLEDER

 

 

 

 

Luk dette vindue!